Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M./RSE

04. 11. 2023. 22:19 >> 22:19

ISPITUJU MOTIV

Policija u Mineapolisu istražuje još jedan požar u džamiji

Policija u Mineapolisu istražuje još jedan požar u džamiji, a vjerski lideri žele da pažljivo ispitaju motiv ako se utvrdi da je požar koji je uništio tri garaže podmetnut.

Požar u džamiji Mersi izbio je u srijedu oko podneva i prouzrokovao štetu u vrijednosti od više od 100.000 američkih dolara.

List "Mineapolis Star Tribjun" izvještava da je ove godine bilo najmanje šest drugih slučajeva vandalizma u muslimanskim bogomoljama u saveznoj državi Minesoti, uključujući dva neriješena slučaja podmetanja požara.

Istražitelji i dalje rade na utvrđivanju šta je izazvalo ovaj najnoviji požar.

Odjeljenje Saveta za američko-islamske odnose u Minesoti navodi u saopštenju da policija treba da sprovede sveobuhvatnu istragu kako bi utvrdila da li je džamija bila meta požara "u svijetlu prethodnog napada i povećanja tenzija u zajednici".

U aprilu je još jedan požar podmetnut u hodniku džamije Mersi, koji je primorao evakuaciju dnevnog boravka i više desetina vjernika, a to je bio drugi požar džamije u dva dana.

Muškarac iz Mineapolisa optužen je za te požare.

Nekoliko nedjelja kasnije, drugi požar je podmetnut u Islamskom centru Tavhid u Sent Pavlu i naneo štetu vrijednu više od 250.000 dolara. U tom slučaju optužen je još jedan muškarac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније