Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета/М.Л.Б.

05. 12. 2023. 07:26 >> 07:26

VLASTI PRIZNALE

Nigerijska vojska greškom ubila učesnike vjerske proslave

U napadu vojske Nigerije dronovima greškom su ubijeni civili umjesto pobunjenici - priznale su danas vlasti te zapadnoafričke zemlje.

Pogibija muslimana čiji broj nije zvanično objavljen na vjerskom slavlju u nedjelju je najnovija u nizu grešaka vojske u žarištima nasilja u Nigeriji.

Mještani kažu da je greškom vojske poginulo 50 ljudi, a Kancelarija Amnesti internešenala za Nigeriju je saopštila da je u napadu poginulo čak 120 ljudi, među kojima mnogo djece.

Mještani često stradaju u napadima snaga bezbjdnosti iz vazduha na skrovišta oružanih grupa koje su opustošile djelove sjeverozapadne i centralne Nigerije.

Najnoviji tragično pogrešan napad je izazvao ogorčenje stanovništva i podsjetio na rasprostaranjene optužbe nigerijskih bezbjednosnih snaga da krše ljudska prava na šta ukazuju SAD i drugi zapadni saveznici Nigerije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније