Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

18. 12. 2023. 19:24 >> 19:37
1
Čitaj mi:

ZABRANA UVOZA DIJAMANATA

EU usvojila 12. paket sankcija Rusiji

Evropska unija (EU) usvojila je 12. paket sankcija Rusiji, koji posebno uključuje zabranu uvoza ruskih dijamanata u EU.

Zemlje EU su već odobrile ovaj novi paket sankcija u petak, na marginama evropskog samita, ali on nije mogao da bude formalno usvojen zbog rezerve Austrije koja je sada ukinuta. 

Zabrana EU će uticati na prirodne i sintetičke dijamante i nakit od januara, a na ruske dijamante rezane u drugim zemljama od septembra 2024. godine.

Ovo je 12. paket sankcija od ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022.

"Nastavljamo da podržavamo Ukrajinu uprkos svim izgledima", rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (von der Leyen).

Moskva je optužena da dio rata protiv Ukrajine finansira unosnom trgovinom dijamantima, što predstavlja promet od oko četiri do pet milijardi dolara godišnje.

 
 
 
 
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније