Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

25. 12. 2023. 15:54 >> 15:54
Čitaj mi:

NEVRIJEME U NJEMAČKOJ

Evakisano oko 400 ljudi, vodostaji rijeka u porastu

Nevrijeme u pojedinim djelovima Njemačke negativno je uticalo na život građana, pojedina mjesta su evakuisana, a vodostaji rijeka su u porastu.

U Vindehojzenu u Tiringiji nivo vode usljed obilnih padavina je mjestimično dosezao i 70 centimetara. Evakuisano je oko 400 ljudi, koji su prebačeni na sigurnija mjesta.

Premijer Tiringije Bodo Ramelov izjavio je da se nada da bi se svi koji su pogođeni obilnim padavinama u Vindehojzenu mogli ubrzo vratiti kući.

Iz predostrožnosti je evakuisan i starački dom u gradu Cele.

Zvaničnici su objavili da je nivo vode u mnogim rijekama i potocima u pokrajini Donja Saksonija i dalje visok.

Na području Sjeverne Rajne-Vestfalije izdata su javna upozorenja zbog ozbiljnog porasta vodostaja rijeke Vezer.

Njemačka meteorološka kancelarija upozorila je na obilne kiše u raznim regionima i napomenula da se očekuju poplave usljed izlivanja potoka i rijeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније