Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 05. 2014. 22:32 >> 22:34
3

ODGOVOR

Za SAD zahtev Rusije je apsurdan

Ruski zahtjev da Ukrajina povuče svoje snage sa sve nestabilnijeg jugoistoka zemlje, SAD su danas ocijenile kao apsurdan.

U atmosferi zapadnih optužbi da Rusija stoji iza proruskih separatista, koji osvajaju sve više državnih zgrada u nizu gradova na jugoistoku Ukrajine, a vlada u Kijevu priznaje da su njene snage nemoćne da zaustave pobunu, Moskva je pozvala Ukrajinu da zaustavi svoje operacije i povuče snage bezbjednosti iz regiona, prenosi AFP.

Portparol američkog predsjednika Baraka Obame, Džej Karni, izjavio je da je taj zahtjev, koji je ruski predsjednik Putin iznio njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, apsurdan, jer se traži od jedne države da povuče snage sa sopstvene teritorije. 

Merkelova treba sjutra da se sastane sa Obamom u Vašingtonu, a Ukrajina će biti na vrhu liste tema njihovog susreta. 

Karni odbacuje insinuacije da postoje razlike izmedju SAD i EU u pogledu puteva za rješavanje ukrajinske krize, zbog toga što evropske zemlje imaju tješnje trgovinske veze sa Rusijom nego SAD, pa strahuju da bi teže sankcije mogle da povećaju cijene energenata i ugroze njihove i tako krhke privrede. 

"Očekujemo da nastavimo putem na kojem jedna medjunarodna koalicija povećava trošak koji Rusija mora da podnese i plati ukoliko odbije da se pridržava svojih obaveza", ističe Karni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније