Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

27. 12. 2023. 07:32 >> 07:21
Čitaj mi:

nakon padavina

Poplave u Kongu: Poginulo najmanje 17 osoba

U poplavama u centralnom Kongu poginulo najmanje 17 ljudi, uključujući 10 članova jedne porodice, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Bujične poplave koje su nastupile posle obilnih kiša u okrugu Kananga u centralnoj provinciji Kasai uništile su mnoge kuće i objekte, rekao je guverner te provincije Džon Kabeja dok su spasilačke ekipe u potrazi za preživjelima.

"Urušavanje zgrade izazvalo je 10 smrtnih slučajeva, sve članova iste porodice u Bikuku“, dodao je on.

Nevladina organizacija Ruka pod ruku za integralni razvoj saopštila je veći broj poginulih, rekavši da je 19 ljudi poginulo u poplavama.

Pričinjena je i značajna materijalna šteta, rekla je direktorka te grupe za Kongo Natali Kambala.

Među oštećenim zgradama nalazi se fakultet u Kanangi, kao i crkva i glavni put, rekao je guverner provincije, koji je dodao da će od centralne vlade biti zatražena hitna akcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније