Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

04. 01. 2024. 20:37 >> 20:36
Čitaj mi:

U GRADU KERMANU

Savjet bezbjednosti UN osudio napad Islamske države u Iranu

Savjet bezbjednosti UN je danas osudio "kukavički teroristički napad" u Iranu gdje su u srijedu poginule 84 osobe i ranjene 284, a Islamska država je saopštila da ga je ona izvela.

Članovi Savjeta bezbjednosti UN "najoštrije osuđuju kukavički teroristički napad koji se dogodio u gradu Kermanu", kod džamije Saheb al-Zaman u kojoj je grob generala Sulejmanija ubijenog u januaru 2020. u napadu američke bespilotne letjelice u Iraku.

U saopštenju se dodaje da se izražava saučešće porodicama žrtava.

"Terorizam u svim njegovim oblicima predstavlja jednu od najopasnijih prijetnji međunarodnom miru i bezbjednosti", navodi se u saopštenju i dodaje da "autori, organizatori, finansijeri i pristalice ovih akata treba privesti pravdi".

Islamska država je preko Telegrama saopštila da su dva njena borca "aktivirala eksplozivne pojaseve" usred "velikog skupa otpadnika u blizini groba njihovog vođe Kasema Sulejmanija", uvaženog u Iranu jer je bio na čelu vojnih operacija Irana na Bliskom istoku.

To je najsmrtonosniji napad u Iranu od 1978. godine, kada je u podmetnutom požaru 377 ljudi poginulo u bioskopu u gradu Abadanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније