Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 01. 2024. 22:57 >> 22:57

VOZAČI ZAGLAVLJENI

Jak snijeg i ledena kiša poremetili saobraćaj u Skandinaviji i Njemačkoj

Jak snijeg i ledena kiša pogodili su danas djelove sjeverne i centralne Evrope, obustavili saobraćaj u nekim skandinavskim regionima i izazvali velike poremećaje na aerodromima u Frankfurtu i Oslu.

Na aerodromu u Frankfurtu, najprometnijem u Njemačkoj, ledena kiša je spriječila polijetanja, javila je novinska agencija Dpa. U popodnevnim satima je bilo letova pošto je kiša popustila, ali su stotine ranije otkazane.

U norveškom Oslu aerodrom je privremeno zatvoren jer je jak snijeg smanjio vidljivost. Portparolka aerodroma Ilva Selijus Trulsen rekla je da je "veoma neobično" da velika količina snijega i vjetar remete saobraćaj i da je obustava letova "izuzetno rijetka pojava". Aerodrom je u toku dana ponovo otvoren.

Obilne sniježne padavine izazvale su zastoj saobraćaja u velikim djelovima Skandinavije. Vozači su ostali zaglavljeni na putevima i autoputevima, javni prevoz je kasnio, na nekim trajektnim rutama otkazivani su polasci i neki mostovi su zatvoreni.

Policija je u nekoliko djelova Danske pozvala ljude da ostanu kod kuće. Obilne sniježne padavine pogodile su i jug Švedske.

Rano jutros, ledena kiša je širom zapadne i južne Njemačke bila uzrok mnogih nesreća na zaleđenim putevima. Mnoge škole i vrtići zatvoreni su iz predostrožnosti, a neke kompanije su zaposlenima ponudile da rade od kuće.

Njemačka nacionalna željeznica Dojče ban otkazala je nekoliko međugradskih vozova i objavila da je maksimalna brzina njenih brzih vozova ograničena iz predostrožnosti na 200 kilometara na čas do kraja dana.

Mali aerodrom u Sarbrikenu zatvoren je do kraja dana, a kašnjenja i otkazivanja polazaka bilo je i u Minhenu i drugim gradovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније