Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Rts.rs/ROJTERS ]

22. 01. 2024. 23:03 >> 23:04

NA RANČU SVINJA

Ekvador: Zaplijenjene 22 tone kokaina, pošiljka bila spremna i za Evropu

Ekvadorska vojska i policija zaplijenile su rekordne 22 tone kokaina. Pošiljka je, kako se navodi, bila spremna za isporuku u Evropu, Aziju i Sjevernu Ameriku. Magacin je bio smješten na improvizovanom ranču svinja, a čuvar imanja je, kako vlasti ističu, neutralisan.

Vojska je navela da je droga, koja je bila raspoređena u 733 velika paketa, najvjerovatnije trebalo da se pošalje u Aziju, Evropu i Sjevernu Ameriku.

Droga je pronađena u rejonu Zaliva Lagarto, na improvizovanom ranču za svinje, a prvobitno je prijavljeno da je pronađeno 10 tona kokaina.

Ekvadorske oružane snage su u nedjelju postavile video-snimak na Iksu (Tviteru), na kojem se vide velike gomile plastičnih vreća, a na nekima su bila napisana imena pojedinih avio-kompanija.

Čuvar ranča i pripadnik bande je, kako je saopštila policija, neutralisan.

Priprema za operaciju protiv narko-klanova, koji su spremali pošiljku, trajala je šest mjeseci, uključujući planiranje i nadzor kartela.

U nepune dvije nedelje vanredne akcije vojske i policije, širom Ekvadora uhapšeno je više od 2.700 ljudi.

Vlada krivi moćne kokainske bande za sve veće nasilje, uključujući i nedavni napad na bolnicu, otmice i prekid televizijskog programa.

Nedjeljna zapljena droge premašuje količinu od 9,6 tona kokaina koji je otkriven 2021. iza lažnog zida u primorskom gradu Gvajakil, a koji je trebalo da bude isporučen Meksiku i Sjedinjenim Državama.

Ekvadorske vlasti su tada tvrdile da je vredeo oko 450 miliona američkih dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније