Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

23. 01. 2024. 18:15 >> 18:17

BIVŠI AMERIČKI SEKRETAR

Pompeo: Amerika će podržavati Ukrajinu ako Tramp dođe na vlast

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je danas da će SAD vjerovatno nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini ukoliko se Donald Tramp vrati u Bijelu kuću.

Pompeo je u govoru tokom posjete Tokiju rekao da "nikada nije vidio" da se Vašington "udaljio" od svojih saveznika i partnera tokom Trampovog predsjedništva od 2017. do 2021. godine, uprkos stavovima da će njegov bivši šef prekinuti ili zaustaviti pomoć Kijevu ako se vrati na vlast poslije predsjedničkih izbora koji će se održti u novembru ove godine, prenosi Kjodo.

Pompeo je istakao da članovi Republikanske partije imaju mnogo različitih političkih stavova, ali da su oni uvijek razumjeli ulogu SAD u svijetu i njene odgovornosti.

On je rekao i da će Tramp, koji ne voli rat, dati američkom narodu i svijetu najbolju priliku da ponovo postane "mirnije mjesto i prosperitetniji svijet", kao i da će raditi na uspostavljanju dobrih odnosa sa prijateljskim nacijama ako ponovo postane predsednik.

Dodao je i da je malo vjerovatno da će se promijeniti "strukturne ideje" iz Trampovog prvog mandata, kao što je smanjenje bilateralnog trgovinskog deficita sa Kinom, zahtijevanje od članica NATO-a da plate "pravičan dio" i slično.

Pompeo je bio državni sekretar SAD skoro tri godine od 2018. godine pod Trampovom administracijom, a prethodno je bio direktor CIA-e.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније