Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

31. 01. 2024. 09:15 >> 09:19

KOLEKCIONAR SKUPIH KOLA, BIZNISMEN

Malezija ima novog kralja

Sultan Ibrahim iz južne države Johor krunisan je u srijedu kao novi kralj Malezije, polažući zakletvu na ceremoniji u nacionalnoj palati u Kuala Lumpuru.

Monarhija ima uglavnom ceremonijalnu ulogu u Maleziji, ali je njen uticaj porastao posljednjih godina, što je natjeralo kralja da koristi rijetko korišćena diskreciona ovlašćenja kako bi ugušio političku nestabilnost.
Prema jedinstvenom sistemu monarhije, glave devet malezijskih kraljevskih porodica mijenjaju se na mjestu kralja na svakih pet godina.

Sultan Ibrahim (65), nasljeđuje Al-Sultana Abdulaha Sultana Ahmada Šaha, koji se vraća na čelo svoje matične države Pahang pošto je završio svoj petogodišnji mandat kao kralj.

Dok se monarhija uglavnom smatra da je iznad politike, sultan Ibrahim poznat je po svojoj iskrenosti i izvanrednoj ličnosti, često se uplićući u politička pitanja u zemlji.

Poznat i po svojoj velikoj kolekciji luksuznih automobila i motocikala, sultan Ibrahim ima široke poslovne interese od nekretnina do rudarstva, uključujući udio u Forest Sitiju – 100 milijardi dolara vrijednom projektu melioracije zemljišta i razvoja Johora koji podržava Kina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније