Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

10. 02. 2024. 12:40 >> 12:40
1

GRUPE KOJE PODRŽAVA IRAN

Raketni napad na američko postrojenje u Siriji

Grupe koje podržava Iran pokrenule su u subotu raketni napad na plinsko postrojenje Koniko, gdje su američke snage stacionirane na istoku Sirije, javlja Anadolija.

Lokalni izvori su naveli da su grupe koje podržava Iran, stacionirane na zapadnoj obali rijeke Eufrat u Deir ez-Zoru, pokrenule raketni napad na plinsko postrojenje Koniko.

Nije bilo izvještaja o žrtvama ili šteti uzrokovanoj napadom.

U četvrtak su milicije koje podržava Iran takođe pokrenule napad na američku bazu u naftnom polju Al-Omar u Siriji.

Američka centralna komanda (CENTCOM) objavila je kasno u petak da je izvela vazduše napade na ciljeve koji pripadaju snagama Iranske revolucionarne garde i njihovim drugim grupama u Iraku i Siriji.

CENTCOM je naveo da su prvi put izveli napade u regionu kao odgovor na napad na američku bazu na sirijsko-jordanskoj granici 28. januara, u kojem su ubijena tri američka vojnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније