Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RSE ]

02. 03. 2024. 18:27 >> 18:29

U DVA IZRAELSKA NAPADA

U Libanu poginulo sedam pripadnika Hezbolaha

Izraelski dron pogodio je danas automobil na jugu Libana i ubio trojicu pripadnika Hezbolaha, javili su libanski državni mediji i zvaničnici.

Još četvorica pripadnika Hezbolaha ubijena su u noćnom napadu na kuću u gradu Ramia, saopštio je libanski bezbjednosni zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman, jer nije imao dozvolu da daje informacije medijima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Uz Hamas, koji podržava, Hezbolah je u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji označen kao teroristička organizacija. I Hezbolah i Hamas imaju podršku Irana.

Izraelska vojska je u saopštenju navela da je izvršila napad na vozilo u južnom Libanu „u kojem se prevozio određeni broj terorista koji su lansirali rakete na teritoriju Izraela“.

U saopštenju se dodaje da su militanti djelovali u okviru divizije Imam Hosein, koja je povezana sa Iranom i djeluje pod Hezbolahom.

Hezbolah je danas objavio smrt sedam svojih boraca, bez navođenja detalja kada i gdje su ubijeni.

Libanska militantna grupa razmjenjuje vatru sa izraelskim snagama duž libansko-izraelske granice gotovo svakodnevno od početka izraelskog rata protiv Hamasa, saveznika Hezbolaha, u Gazi.

U borbama je poginulo više od 200 boraca Hezbolaha, najmanje 37 civila u Libanu i najmanje devet vojnika i devet civila u Izraelu.

Hezbolah je rekao da neće obustaviti napade na Izrael dok ne dođe do prekida vatre u Gazi, ali i da će poštovati primirje ako do njega dođe.

Izraelski ministar odbrane Joav Galan kazao je da će pojačati napade na Hezbolah čak i ako se postigne prekid vatre sa Hamasom u Pojasu Gaze, sve dok se libanska militantna grupa ne povuče iz graničnog područja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније