Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

06. 03. 2024. 13:07 >> 13:07
Čitaj mi:

PROTIV OFICIRA

Kremlj: Ne priznajemo naloge za hapšenje Međunarodnog suda

Kremlj je danas saopštio da "ne priznaje" naloge za hapšenje koje je izdao Međunarodni krivični sud (MKS) protiv dvojice ruskih oficira optuženih za ratne zločine povezane sa bombaškim napadima u Ukrajini.

"Mi nijesmo strana (potpisnica) Rimskog statuta", osnivačkog ugovora MKS, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ne priznajemo naloge za hapšenje ovog suda", dodao je on.

MKS je izdao naloge za hapšenje Sergeja Kobilača, general-potpukovnika ruske vojske i Viktora Sokolova, admirala mornarice koji je bio komandant ruske Crnomorske flote.

Sumnja se da su oni odgovorni za napade na civile, odnosno "nanošenje prekomjerne štete civilima ili civilnim objektima", naveo je Sud i dodao da je to označeno kao ratni zločin.

Pretpostavlja se da su odgovorni i za "nehumana djela" koja su kvalifikovana kao zločini protiv čovječnosti.

MKS je u proljeće 2023. izdao nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog njegove navodne uloge u deportaciji djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније