Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Rts.rs ]

16. 03. 2024. 21:35 >> 21:35
Čitaj mi:

UPOZORENJE

Unicef: Trećini djece na sjeveru Gaze prijeti glad

Trećina djece mlađe od dvije godine u sjevernoj Gazi akutno je pothranjena i prijeti joj glad, objavio je Unicef, navodeći da je jedini izlaz iz te krize momentalni prekid sukoba.

"Pothranjenost djece brzo se širi i dostiže nivoe bez presedana u Gazi" zbog posljedica rata i aktuelnih restrikcija u dostavljanju humanitarne pomoći, naveo je dečiji fond Ujedinjenih nacija u saopštenju.

Prema navodima Unicefa, hitan humanitarni prekid vatre jedina je šansa da se sačuvaju životi djece i okončaju njihove patnje.

Unicef je poručio da je potrebno više kopnenih graničnih prelaza koji omogućavaju sigurnu isporuku pomoći u velikim količinama, uključujući bezbjednosne garancije i neometan prolaz.

Zapadne zemlje pozvale su Izrael da učini više kako bi omogućio pomoć stanovništvu u Gazi.

U UN kažu da se suočavaju sa "velikim preprekama" u dostavljanju humanitarne pomoći, uključujući zatvaranje prelaza i ograničenja kretanja, ali i nemire unutar Gaze.

Izrael tvrdi da ne ograničava humanitarnu pomoć za civile u Gazi i odgovornost za sporu isporuku pomoći prebacuje na nesposobnost ili neefikasnost agencija UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније