Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 03. 2024. 16:44 >> 16:46
Čitaj mi:

Izbori u Rusiji

Julija Navaljna u Berlinu glasala protiv Putina

Julija Navaljna, udovica Alekseja Navaljnog, jednog od najpoznatijih protivnika Kremlja, pojavila se danas ispred ruske ambasade u Berlinu kako bi glasala tokom posljednjeg dana predsjedničkih izbora u Rusiji.

Ona je prije glasanja pozvala svoje pristalice da izađu na izbore u isto vrijeme, danas u podne, i daju glas bilo kom drugom kandidatu, osim sadašanjem predsjedniku Vladimiru Putinu.

Julija Navaljna, koja je uprkos izgnanstvu obećala da će nastaviti borbu svog supruga, stala je u red ispred ambasade i sa osmjehom pristala da se fotografiše sa simpatizerima.

Nekoliko njih je došlo da se rukuje sa njom i ohrabri je dok su malo dalje od ambasade održane demonstracije protiv Putina i njegove gotovo izvjesne pobjede na izborima.

Julija Navaljna dobro poznaje Berlin, pošto je u tom gradu boravila nekoliko nedjelja tokom oporavka supruga 2020. godine, kada je bio žrtva teškog trovanja, pripisanog Kremlju. Kada se Navaljni u januaru 2021. iz Berlina vratio u Rusiju, odmah je uhapšen.

U Rusiji je danas treći i posljednji dan glasanja na predsjedničkim izborima, na kojima se očekuje pobjeda Putina, koji je na čelu zemlje praktično već 24 godine.

Putin se suočava sa tri kandidata "bez težine" koji se ne protive ni invaziji u Ukrajini, ni represiji u zemlji koja je iskorijenila svu pravu opoziciju i koja je kulminirala smrću Navaljnog u zatvoru, sredinom februara, u arktičkom krugu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније