Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

19. 03. 2024. 11:04 >> 11:06
Čitaj mi:

Palestinski zvaničnici

"Najmanje 20 ubijenih u napadima na Rafu i centralni dio Pojasa Gaza"

Palestinski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da je najmanje 20 osoba ubijeno protekle noći u izraelskim udarima iz vazduha na Rafu i centralni dio Pojasa Gaze.

Palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) je objavila da su "u razornom nizu izraelskih vazdušnih napada prošle noći u raznim područjima ubijeni mnogi civili, uključujući djecu i žene".

Napadnuta je Rafa, gdje je ubijeno 14 civila i kuća kraj izbjegličkog logora Nuseirat.

Uz to je, kako javlja Vafa, "izraelska artiljerija nastavila da granatira područja istočno od izbjegličkog logora Džabalija na sjeveru".

Te informacije nijesu nezavisno potvrđene. Novinari nijesu u mogućnosti da saznaju broj žrtava koji se objavljuje od 7. oktobra prošle godine kada je počeo rat Izraela i Hamasa, vladajućeg u Gazi.

Tog dana ubijeno je oko 1.200 ljudi i oteto više od 250 na jugu Izraela u iznenadnim napadima palestinskih ekstremista iz Gaze predvođenih Hamasom.

Vjeruje se da je u Gazi još uvijek oko 100 talaca i posmrtni ostaci 30 otetih.

U Gazi je u izraelskim osvetničkim napadima ubijeno više od 31.000 Palestinaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније