Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RTS ]

26. 03. 2024. 12:27 >> 12:27

Ališer Kasimov

Uhapšen osumnjičeni da je izdavao stan napadačima na "Krokus siti hol"

Uhapšen je i osmi osumnjičeni u vezi sa napadom na "Krokus siti hol", Ališer Kasimov. On je osumnjičen da je izdavao stan teroristima. Za to vrijeme, ruski istražitelji bili su u Tadžikistanu, kako bi ispitali porodice četvorice muškaraca koji su glavni osumnjičeni za napad na tržni centar u Moskvi, javlja Rojters.

Ruska policija je uhapsila Ališera Kasimova, ruskog državljanina porijeklom iz Kirgizije i osmog osumnjičenog u slučaju terorističkog napada na “Krokus siti hol“ u Moskvi.

Na pitanje da li razumije optužbu, Kasimov je naveo da je jednostavno izdao stan i da nije znao da skriva buduće teroriste.

Ovo je prva osoba uključena u slučaj, čijem ročištu su prisustvovali rođaci – majka, brat i stric.

U toku ispitivanje članova porodica osumnjičenih

Tri tadžikistanska bezbjednosna izvora rekla su za Rojters da su ruski istražitelji ispitivali porodice osumnjičenih za napad na “Krokus siti hol“ u Moskvi, u kojem je 139 osoba ubijeno, a oko 180 je povrijeđeno.

Izvori koji nisu bili ovlašćeni da daju informacije o ovom slučaju kažu da su tadžikistanski bezbjednosni zvaničnici u prestonicu Dušanbe doveli porodice osumnjičenih iz različitih djelova ove zemlje – iz gradova Vahdad i Hisar, kao i iz oblasti Rudaki.

Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon lično je nadgledao istragu na tadžikistanskoj strani, rekli su izvori.

U svom prvom javnom komentaru nakon napada na Moskvu, Rahmon je juče poručio da je to “sramotno i strašno“ i pozvao je Tadžikistance da zaštite djecu od štetnih uticaja.

Optužnica protiv četvorice napadača

Protiv četvorice napadača podignuta je optužnica u Rusiji, gdje im prijeti doživotna kazna zatvora zbog terorističkog napada.

Još trojici, takođe porijeklom iz Tadžikistana, određen je pritvor zbog sumnje da su bili saučesnici, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније