Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

26. 03. 2024. 12:53 >> 12:53

Netanjahu

Izrael neće prihvatiti Hamasove zahtjeve za prekid vatre

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da Izrael neće prihvatiti Hamasove zahtjeve za prekid vatre.

Hamas je kasno sinoć odbio najnoviji predlog primirja i u saopštenju naveo da su obavestili posrednike da se drže svog prvobitnog stava, koji uključuje prekid rata i potpuno izraelsko povlačenje iz Gaze.

Netanjahu je u današnjem saopštenju optužio Hamas da nije zainteresovan za nastavak pregovora o sporazumu.

Naveo je i da je Hamasovo odbijanje "nesrećno svjedočanstvo o šteti odluke Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija", koji je juče usvojio rezoluciju kojom se poziva na momentalni prekid vatre i oslobađanje svih talaca koje je Hamas zarobio.

Netanjahu je rekao da Izrael "neće pokleknuti" pred Hamasovim "zabludnim" zahtjevima i nastaviće da radi na uništavanju vojnih i upravljačkih sposobnosti te militantne grupe, kao i da traži oslobađanje talaca.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je usvajanje rezolucije ohrabrilo Hamas da odbaci najnoviji predlog o prekidu vatre.

Kac je za Radio Izraelske vojske rekao da je rezolucija Ujedinjenih nacija pokazala Hamasu da se pojačava međunarodni pritisak na Izrael i da treba samo da sačeka da se rat završi kroz taj pritisak, a ne da pristane na bilo kakve ustupke.

"Poruka koja je juče dostavljena Hamasu je - ne morate da žurite", rekao je Kac.

On je takođe kritikovao Sjedinjene Američke Države, najvećeg saveznika Izraela, jer nijesu uložile veto na rezoluciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније