Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

03. 04. 2024. 19:20 >> 19:21
1
Čitaj mi:

PLANIRALI NAPADE U NJEMAČKOJ

Otkriveno skladište oružja Hamasa u Bugarskoj

Tokom istrage u vezi sa članovima Hamasa uhapšenim u decembru u Njemačkoj i Holandiji, istražitelji su otkrili skladište oružja koje je trebalo da bude upotrijebljeno za napade na jevrejske objekte u Njemačkoj, javili su njemački mediji.

„Na jugu Bugarske je u jednom podzemnom skladištu pronađeno oružje i municija koje je trebalo da posluži za napade Hamasa na ciljeve u Njemačkoj, posebno u Berlinu“, javlja Spiegel Online pozivajući se na izvore u njemačkoj Službi za borbu protiv kriminala (BKA).

Prema istim navodima, pronađeno oružje je u međuvremenu djelimično neupotrjebljivo zbog rđe. Do saznanja o skladištu oružja se došlo analizom mobilnog telefona jednog od četvorice Palestinaca uhapšenih u decembru u Berlinu i Holandiji pod sumnjom da su po nalogu Hamasa u Evropi pripremali skladišta oružja koje bi trebalo da posluži za terorističke napade.

Kako dalje sumnja Glavno državno tužilaštvo, uhapšeni su vjerovatno i u Poljskoj pripremili slična podzemna skladišta. Kod trojice od njih su prilikom jedne kontrole na njemačko-poljskoj granici u automobilu pronađene lopate.

Njemački i evropski organi gonjenja su informacije o članovima militantnog krila Hamasa dobili od izraelskih tajnih službi.

Njemačke vlasti su u januaru objavile da je nalog za pripremu skladišta oružja po Evropi dao sam Kalil al Karaz, zamjenik zapovjednika militantnog krila Hamasa koji je u međuvremenu ubijen u jednom izraelskom napadu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније