Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 06. 2014. 21:22 >> 21:24

U IME VLADE

Kraljica najavila 11 novih zakona

Britanska kraljica Elizabeta Druga najavila je u godišnjem govoru u Parlamentu vladin zakondavni plan: usvajanje 11 zakona, među kojima je i propis o penzijama.

Govor koji je sastavila Vlada, a kraljica pročitala, bio je posljednja prilika za kabinet premijera Dejvida Kamerona da iznese nove ideje pred izbore u maju 2015, navodi agencija AP.

Vlada planira da uvede pet centi poreza na plastične kese u supermarketima i mogućnost birača da opozovu "neposlušne" poslanike, kao i strože kazne za trgovinu ljudima i da se zakonom od tužbi zaštite oni koji pružaju pomoć u vanrednim situacijama, u slučaju da ih neko tuži zbog postupanja.

Još kontroverznije mjere se tiču ohrabrivanja kompanija da izvlače gas iz tla uz pomoć spornog metoda razbijanja stenja tečnošću (hidro-kreking).

Kraljica je iz Bakingemske palate do Parlamenta došla u blistavoj novoj državnoj kočiji koju je dobila za svoj dijamantski jubilej, dok su je na ulicama pozdravljale hiljade turista i građana.

Kočija s konjskom zapregom, napravljena u Australiji, i ukrašena žutom svilom, konstruisana je od istorijskih djelova: okvir za sjedišta je s kraljevske jahte "Britanija", okviri prozora i unutrašnjost kočije od materijala iz Kanterberijske katedrale i iz baza kapetana Roberta Skota i Ernesta Šakltona na Južnom polu.

Poslanici su iz donjeg doma Parlamenta došli u gornji Dom lordova, da bi saslušali govor kraljice kojoj su ritualno pred nosom zalupili vrata, što simbolizuje njihovu nezavisnost od krune.

Tokom govora jedan od dječaka koji su učestvovali u ceremoniji pao je u nesvijest, uz jak udarac, i to baš kada je kraljica objavila da će Velika Britanija raditi na "sveobuhvatnom nuklearnom sporazumu sa Iranom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније