Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

05. 04. 2024. 21:27 >> 21:27
Čitaj mi:

RUSIJA

Zatvorske kazne za 11 ruskih aktivista

Moskovski sud osudio je 11 aktivista na zatvorske kazne između pet i osam godina, zbog optužbi da su na internetu pozvali na masovne nemire i podsticali mržnju.

Istražitelji kažu da je grupa koristila Telegram kanal "Šta da se radi" kako bi pozivala ljude širom Rusije da podstaknu masovne nemire tokom parlamentarnih izbora u septembru 2021.godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Novinar iz Tomska Igor Kuznjecov osuđen јe na šest godina u koloniјi opšteg režima, dok je vlasnik tog kanala Dmitriј Čebanov osuđen na sedam i po godina zatvora.

Povezanost sa Telegram grupom jedino je demantvala studentkinja Marija Platonova, koja je osuđena na pet godina i dva mjeseca zatvora.

Njoj će se kazna zatvora odložiti zbog trudnoće, dok dijete koje iščekuje ne napuni 14 godina.

Na pet godina i dva mjeseca zatvora osuđena je i Žana Čebanova, vanbračna supruga vlasnika Telegram kanala.

Preostalih sedmoro optuženih osuđeni su na kazne od šest do osam godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније