Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

09. 04. 2024. 22:40 >> 22:39
Čitaj mi:

saliven saopštio

Bijela kuća ocjenjuje da izjave Hamasa oko primirja u Gazi nijesu ohrabrujuće

Bijela kuća je ocijenila danas da "nijesu mnogo ohrabrujuće" izjave Hamasa oko predloga za primirje u Gazi povezanog sa oslobađanjem talaca, iako posrednici još čekaju na zvaničan odgovor tog palestinskog islamističkog pokreta.

"Vidjeli smo da je Izrael napravio nekoliko koraka naprijed po pitanju šta nudi za pregovrački sto. I naravno vidjeli smo javne izjave Hamasa koje nijesu bile mnogo ohrabrujuće", rekao je novinarima savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

Saliven je ipak dodao da je jutros razgovarao sa katarskim premijerom Mohamedom ben Abdelrahmanom Al Tanijem koji je rekao da još nije dobio odgovor Hamasa na predlog sporazuma.

Taj predlog je podnijet tokom maratonskog sastanka u nedjelju u Kairu, prema Salivenu, u prisustvu predstavnika izraelske vlade i Hamasa preko posrednika iz Egipta, SAD-a i Katara.

"Izvršio sam pritisak da se dobije odgovor sa njihove strane što je moguće prije i čim budemo imali više informacija o toj temi, mi ćemo vam prenijeti", rekao je Saliven novinarima.

On je rekao da je vrijeme da se zaključi primirje.

"Mi smo spremni, mislim da je Izrael spreman i mislim da Hamas treba da dođe za sto i bude spreman da ga zaključi takođe", rekao je Saliven.

Hamas je objavio danas da razmatra predlog o višenedjeljnom primirju u borbama i vazdušnim napadima na Gazu, uz oslobađanje desetine izraelskih talaca, iako su odbačeni neki njegovi zahtjevi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније