Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Dnevni avaz ]

10. 04. 2024. 18:49 >> 18:49
Čitaj mi:

Nehamer

"Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom"

Rusija ostaje dio Evrope, što znači da Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom, izjavio je austrijski kancelar Karl Nehamer za njemačke novine Die Zeit.

Prema objavljenim izvodima, kancelar je kazao da “neće biti mira bez Rusije”.

“Ne možemo isključiti Rusiju iz Evrope. To znači da ćemo nakon rata morati da pronađemo nove načine međusobnog suživota. Naravno, to podrazumijeva i fleksibilnost ruske strane”, kazao je on.

Istovremeno, tvrdi austrijski čelnik, bilo kakvi razgovori sa Rusijom ne bi trebali da se vode iza leđa Ukrajinaca.

U oktobru 2022. godine ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je dekret kojim se zabranjuju bilo kakvi razgovori s Rusijom “pod predsjednikom Vladimirom Putinom”, prenosi TASS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније