Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J./M.V. [ Aldžazira ]

14. 04. 2024. 16:49 >> 16:49
1
Čitaj mi:

kazao novinarima

Sunak: Britanski avioni oborili su iranske bespilotne letjelice

Britanski premijer Riši Sunak rekao je da su britanski vojni avioni oborili bespilotne letjelice koje je, u napadu na Izrael lansirao Iran te je pozvao da prevlada pribranost kako bi se izbjegla eskalacija sukoba.

“Mogu potvrditi da su naši avioni oborili brojne iranske bespilotne letjelice”, rekao je Sunak novinarima, prenosi Hina, pozivajući se na Rojters.

Borbeni avioni bazirani u Iraku i Siriji raspoređeni su da presretnu dronove i rakete nakon što je Teheran objavio da je pokrenuo napad u subotu.

Prijetnja od šireg sukoba

“Zalažemo se za sigurnost Izraela i šire regije, što je, naravno važno i za našu sigurnost ovdje kod kuće. Sada svi trebamo razmisliti hladne glave i pribrano”, istakao je britanski premijer koji bi se u toku dana trebao pridružiti razgovorima čelnika G7.

“Važno je da se koordiniramo sa saveznicima i tada ćemo razgovarati o sljedećim koracima”, rekao je.

Napadi Teherana kasno u subotu, pokrenuti nakon izraelskog zračnog napada na kompleks iranskog konzulata u Damasku 1. aprila u kojem su poginuli oficiri elitnog Korpusa čuvara islamske revolucije, povećali su prijetnju šireg regionalnog sukoba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније