Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Tanjug ]

14. 04. 2024. 21:30 >> 21:42
Čitaj mi:

SOFIJA

Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Sofiji i Varni

Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije ''Nobu Hospitality'', u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvoriće dva hotela u Bugarskoj.


Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuvar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper, prenio je bugarski bTV.

''Nobu Hospitality'' hoteli biće otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda biće smješten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija Trud.

''Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prijestonica Evrope, biće smješteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta ''Ivan Vazov'' i okruženi buticima, umjetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima“, navodi se na veb stranici kompanije.

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, prije nego što je renovirana 2022.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umjetnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније