Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

18. 04. 2024. 19:17 >> 19:17

OŠTEĆENA U POŽARU

Srušila se fasada zgrade stare Berze u Kopenhagenu

Glavna fasada zgrade stare Berze u Kopenhagenu, teško oštećena u požaru, srušila se popodne, javila je danska služba spasavanja.

"Nažalost fasada duž Kanala Federiksholms se srušila", javila je služba na mreži Iks (X), navodeći da nije bilo povrijeđenih i da je kvart bio evakuisan.

Požar je iz nepoznatih razloga izbio u utorak ispod krova zgrade oko 7.30 po lokalnom vremenu i polovina zgrade je izgorjela.

Fasada se urušila ka unutrašnjosti zgrade uz veliku buku, pokazuju snimci danskih medija.

Kontejneri su bili postavljeni duž te fasade da ograniče rizik od njenog urušavanja poslije požara, od čega su spasioci strahovali.

Zgrada gdje je nekad bila stara Berza, nezaobilazan je spomenik u Kopenhagenu. Izgrađena je u 17. vijeku i trebalo je da proslavi 400. godina ove godine. U njoj se takođe nalazi velika kolekcija umjetničkih djela od kojih je velika većina uspjela da se spase.

Čim je izbio požar u utorak uništio je pola zgrade, kojoj se odmah srušio prepoznatljiv vrh sa sa četiri upletena zmajeva repa, visok 56 metara.

Zgradu je koristila Danska privredna komora koja se uselila u nju kada je iz nje izašla Berza Kopenhagena 1974. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније