Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2014. 21:14 >> 21:20

SAD I ZEMLJE EVROPE

Obustavljaju se letovi za Tel Aviv

Sve avio-kompanije iz SAD i vodeći avio-prevoznici iz Francuske, Njemačke i Holandije su obaustavili letove za Tel Aviv, zbog krize u pojasu Gaze.

Američka Federalna uprava za avijaciju je zabranila avio kompanijama iz te zemjle da lete za i iz Izraela, zbog raketnog udara u blizni aerodroma u Tel Avivu, javljaju strani mediji.

Primjer SAD su pratile i Njemačka Lufthanza, francuski Er Frans i holandske kompanije. Kako su saopštile glavni razlog je briga za bezbjednost putnika i posade. 

"Tu odluku je donijela služba za bezbjednost kompanije, stupa na snagu odmah i ostaće na snazi do daljih uputstava", rekao je predstavnik francuske kompanije, a prenosi Rojters. 

Britanska agencija prenijela je i saopštenje holandskog avio-prevoznika KLM da otkazuje letove iz Amsterdama ka Tel Avivu. 

"Otkazujemo let za Tel Aviv iz predostrožnosti, jer nijesmo u stanju da osiguramo bezbjednost putnika", rekla je portparolka KLM-a, dodajući da će se situacija razmatrati svakodnevno. 

Avion "Delta er lajnsa" boing 747 na letu od Njujorka danas je bio iznad Sredozemnog mora i letio je ka Tel Avivu, kada je vraćen za Pariz poslije informacije da je raketa pala kod Tel Aviva. Na letu 468 bila su 273 putnika i 17 članova posade. 

Izraelska policija potvrdila je da je jedna raketa iz Gaze pogodila područje blizu aerodroma u Tel Avivu, pričinivši manju štetu na jednoj kući i ranivši jednog Izraelca. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније