Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 03. 2013. 18:20 >> 18:10

ZADNJIH 40 GODINA

Kina: Izvršeno 300 miliona abortusa

Više od 300 miliona abortusa i skoro 200 miliona sterilizacija je urađeno u Kini u zadnjih 40 godina, tj. od kako je na snagu stupila politika planiranja porodice u toj zemlji, saopštilo je kinesko Ministarstvo zdravlja.

Mjere za smanjenjE broja djece u Kini uvedene su '70-ih godina prošlog vijeka, uključujući i pravilo kojim je jednom paru dozvoljeno da ima samo jedno dijete. Cilj ovakve politike bio je da se smanjenjem populacije sačuvaju prirodni resursi, kao što su hrana i voda.

Kineski naučnici i istraživači smatraju da je toliki broj abortusa uslovljen nedostatkom seksualne edukacije.

Pravilo da par ne može imati preko jednog potomka u Kini ne važe za osobe iz ruralnih predjela, manjine, parove gdje su oboje maloljetnici i u slučaju kad se rađaju blizanci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније