Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 03. 2013. 12:19 >> 12:20

PRERASPODJELA RAKETA

Rusija nije promijenila stav o antiraketnom sistemu SAD

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov kaže da stav Moskve nije promijenjen poslije najava SAD o preraspodjeli u američkom antiraketnom sistemu.

"Ne vidim vezu između toga što se Rusija protivi raspoređivanju američkog antiraketnog štita u Evropi i izjave američkog sekretara odbrane Čaka Hejgela”, rekao je Rjabkov za ruski dnevnik Komersant.

Hejgel je najavio proteklog vikenda da SAD planiraju da, umjesto u Poljskoj i eventualno Rumuniji, rasporede presretače raketa na Aljasci. 

 

Prema riječima Rjabkova, ostaje nepromijenjena "strateška neizvjesnost" u vezi sa raspoređivanjem antiraketnog štita SAD i NATO. 

On je istakao da u najavi Hejgela ne vidi "ustupke Rusiji" i da nema razloga da Moskva "promijeni stav" po pitanju štita. 
Postavljanje presretača dio je posljednje faze programa za koji Moskva smatra da je namijenjen zaustavljanju ruskih raketa. 
Vašington tvrdi da je sistem namijenjen zaustavljanju raketa u slučaju napada iz Irana ili iz Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније