Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 08. 2014. 13:40 >> 13:45

RAKETNI NAPAD

Rusi vježbaju za "hipotetički napad"

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je započelo nove vojne vežbe na jugu zemlje u bazi Ašuluk.

Ruska vojska će tom prilikom testirati antiraketne i protivavionske sisteme dugog dometa, a vježba će se održati u bazi Ašuluk u Astrahanskoj oblast. Baza se nalazi oko 700 kilometara od područja gdje se na istoku Ukrajine sukobljavaju ukrajinske i proruske snage, prenijela je agencija AFP.

"Danas će biti lansirano oko 20 raketa S-300 i S-400. Sistemi za presretanje raketa zemlja-vazduh bi trebalo da posluže za veliki napad na hipotetičkog neprijatelja, odnosno za uništavanje balističkih ciljeva na malim i velikim visinama", izjavio je pukovnik ruske vojske Igor Klimov. 

On je dodao da će se na vježbama simulirati raketni napad i napad iz vazduha, kao i da će na njemu učestvovati više od 800 vojnika i 200 komada vojne opreme. 

Rusija je od početka ljeta izvela veći broj vojnih vežbi, koje je Zapad ocijenio kao pokušaj zastrašivanja Ukrajine.

 

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније