Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2014. 15:22 >> 15:21

POSJETA KIJEVU

Porošenko: Merkelova zaštitnik Ukrajine

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je njemačka kancelarka Angela Merkel "dobar prijatelj i zaštitnik Ukrajine".

On je istakao da su u posljednja dva mjeseca razgovarali više od 20 puta, što je Ukrajini zaista pomoglo da zaštiti svoje interese.

Ukrajinski predsjednik se zahvalio Njemačkoj zbog podrške koju pruža Ukrajincima u njihovom nastojanju da izgrade mir i demokratiju, saopštila je Porošenkova pres služba.

Merkelova je rekla da u Kijevu namjerava da razgovara o pitanju njemačke pomoći Ukrajini u teškim vremenima i "putu ka miru kojim moramo ići", prenosi Ukrinform. 

Kancelarka se zahvalila Porošenku na prijateljskoj dobrodošlici. 

"Predsjednik je na sastanku sa Merkelovom nazvao simboličnom činjenicu da je kancelarka došla u posjetu na Dan nacionalne zastave Ukrajine i uoči Dana nezavisnosti", navedeno je u saopštenju. 

Porošenko je kazao da Ukrajina sada prolazi "vrlo tragičan test u svojoj istoriji", dodaje se u saopštenju. 

On je istakao da je, prema nedavnim podacima, podrška nezavisnosti još veća nego 1991. kada je ta zemlja stekla nezavisnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније