Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2014. 23:16 >> 23:15

IZRAELSKA AVIJACIJA

Srušena dvanaestospratnica u Gazi

Izraelski borbeni avion ispalio je večeras dvije rakete na jednu dvanestospratnu stambenu kulu u centru grada Gaze, srušivši je i povrijedivši najmanje 22 ljudi, uključujući 11 djece, rekli su očevici i palestinski zvaničnici.

Izrael je izveo oko 5.000 vazdušnih udara u ofanzivi na pojas Gaze, započetoj 8. jula, ali je ovo prvi put da je čitav oblakoder srušen. Eksplozija je potresla obližnje zgrade i velika vatrena lopta se vidjela iznad grada Gaze.

 

 

 

Izraelska vojska je saopštila da je ciljana operativna soba Hamasa ali nije objasnila zašto je čitava kula od 48 stanova sravnjena sa zemljom. 

Policija u Gazi je rekla da je izraelski avion ispalio raketu upozorenja u pravcu zgrade, a pet minuta kasnije su ispaljene dvije rakete s eksplozivom. 

Među ranjenima osim djece je i pet žena, rečeno je u bolnici Šifa. Rušenje oblakodera smatra se još jednim znakon eskalacije sukoba, nakon što su indirektni pregovori o trajnijem primirju, kojima je posredovao Egipat, doživjeli krah u utorak. 

Izraelska vojska je rekla da je iz Gaze ispaljeno danas najmanje 93 raketa i granata na Izrael. Ta baražna vatre uslijedila je dan nakon što je u eksploziji granate u jednom kibucu na jugu Izrael poginuo četvorogodišnji dječak. Izraelski mediji javljaju da veliki broj stanovnika južnog Izraela kraj granice s Gazom napušta svoje domove i seli se u bezbjedna područja, poslije smrti dječaka. 

Izraelski ministar zadužen za javnu bezbjednost Jicak Aharonovič rekao je tokom posjete jugu Izraela da bi trebalo da odu svi oni čije prisustvo nije neophodno.

Ministar odbrane Moše Jaalon pozvao je stanovnike tog područja da budu spremni na dugu kampanju pritiv Hamasa. 

- Na kraju ćemo pobijediti. To je test ostanka na vlasti i jačine - rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније