Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2014. 18:39 >> 18:38
2

RANJEN VOZAČ

Pokušaj ubistva premijera DNR

U Donjecku je danas pokušano ubistvo premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka, javile su ruske agencije.

U neuspjelom atentatu ranjen je njegov vozač, a Zaharčenko je nepovrijeđen, javlja Itar-Tas. Član savjeta bezbjednosti DNR Sergej Kavtaradze je kazao da je pucano na automobil premijera DNR.

"Zaharčenko je živ i zdrav. Pucano je na njegovo vozilo", rekao je on. 

Ruske agencije podsjećaju da je 7. juna u Donjecku ubijen jedan od pomoćnika predsjednika skupštine DNR Denisa Pušilina, Maksim Petruhin, a nekoliko dana kasnije kod zgrade oblasne administracije eksplodiralo je Pušilinovo vozilo i poginulo je nekoliko ljudi. 

U maju su predstavnici ustanika samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) saopštili da je pokušano ubistvo na lidera LNR Valerija Bolotova, koji je ranjen i smješten u bolnicu. 

Zaharčenko sa činom majora maja 2014. godine bio je imenovan za vojnog komandanta Donjecka a posle toga je bio na dužnosti zamjenik ministra policije DNR, lično je učestvovao u borbama i bio ranjen. 


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније