Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 03. 2013. 09:23 >> 09:14

S. KOREJA - SAD

Pjongjang prijeti da bi mogao da gadja američke baze

Sjeverna Koreja zapretila je da bi mogla da gadja američke baze u Japanu i na ostrvu Guam, kao odgovor na američke vazduhoplovne vježbe u Južnoj Koreji.

"SAD ne bi trebalo da zaborave da je u našem dometu baza Anderson na Guamu, odakle poleću bombarderi B-52, kao i baze na japanskim ostrvima", saopštila je vrhovna komanda sjevernokorejske vojske, prenijela je agencija KCNA.

Dvonedjeljna združena vojna vježba Vašingtona i Seula počela je 11. marta, a SAD su ove sedmice najavile da su u vježbu uključeni i probni letovi bombardera B-52.

Vježbu, koja se održava pod nazivom "Ključno rješenje", osudio je Pjongjang.

Američki bombarderi imaju redovne probne letove iznad Korejskog poluostrva, ali je Pentagon ovog puta odlučio da "podsjeti" Pjongjang na to i da pošalje jasan signal da će se angažovati uz saveznika Južnu Koreju, navodi Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније