Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 09. 2014. 18:15 >> 18:15

EMIR MERKELOVOJ

"Katar nije uz IS"

Katarski emir Tamim Bin Hamad Al Tani izjavio je u Berlinu, po završetku susreta sa Angelom Merkel, da njegova zemlja ne podržava, niti finansira terorizam.

"Katar ne finansira niti podržava terorističke grupe u Siriji i Iraku i to nikada nije činio", rekao je katarski emir u prvoj državnoj posjeti Njemačkoj gdje je pokušao, ocjenjuju analitičari, da se predstavi kao pouzdani partner zapada na bliskom istoku.

Merkelova je na emirovu tvrdnju odgovorila da "nema nijedan razlog da mu ne vjeruje".

Kako pišu njemački mediji, Katar je pod sumnjom da finansira i podržava pripadnike terorističke organizacije Islamska država (IS).

Merkelova je, povodom posjete 34-godišnjeg emira koji je lane preuzeo vlast od svog oca, naglasila da je ta zalivska zemlja "koja ima kontakt-razgovore u svim pravcima", važan strateški partner Njemačke. 

Povodom pitanja o isporuci njemačkog naoružanja u Katar, Merkelova je rekla da se o svakom slučaju pojedinačno odlučuje i pohvalila privrednu saradnju sa Katarom, odakle je, prema statistickcim podacima, stiglo 18 milijardi dolara investicija. 

Time je Katar postao najveći arapski investitor u Njemačkoj, navode privrednici. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније