Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 09. 2014. 19:15 >> 19:14

NOVO ORUŽJE

Američka vojska obučava Kurde

Zapadni saveznici, uključujući SAD, počeli su da obučavaju kurdske snage u Iraku u nastojanju da ojačaju njihove sposobnosti u borbi protiv Islamske države.

Francuska, Italija i Njemačka su, takođe, među zemljama koje učestvuju u obučavanju Kurda da koriste nove automatske puške, minobacače, rakete i robote za deminiranje koje su im zapadni saveznici poslali, rekao je Helgurd Hikmet, generalni direktor ministarstva koje nadzire kurdske vojne snage.

"Ukazali smo svim našim saveznicima, kada su nas snabdjeli novim oružjem, da je za njegovo korišćenje potrebna obuka, tako da nas sada svi saveznici koji nas opskrbljuju tim oružjem, takođe, obučavaju za njegovu upotrebu", rekao je Hikmet. 

SAD su u avgustu otpočele vazdušne napade i poslale humanitarne misije kako bi pomogle iračkim i kurdskim bezbkednosnim snaga u skevernom Iraku, a prošle nedelje se i Francuska pridružila vazdušnoj kampanji. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније