Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2014. 21:38 >> 21:43
1

ROGOZIN KAZAO

"Rusija će braniti Pridnjestrovlje"

Rusija će zaštititi svoj narod u slučaju oružanog sukoba u separatističkoj oblasti u Moldaviji Pridnjestrovlju, izjavio je danas potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

"Želim da kažem svima koji ne misle kao mi: ne treba se miješati u situaciju u Pridnjestrovlju... ne treba jačati napetosti, jer ima ruskih građana koji žive tamo", rekao je Rogozin tokom susreta sa predsjednikom te separatističke moldavske oblasti u Moskvi, a prenijele su ruske agencije.

Rusija će "očigledno" štititi svoje gradjane, rekao je ruski zvaničnik i dodao: "Ne treba iskušavati naše strpljenje i našu snagu". 

Podsjetimo, Pridnjestrovlje je 50 godina bulo u sastavu Moldavije da bi, nakon kratkog rata, ta oblast proglasila nezavisnost, koju međunarodna zajednica ne priznaje. Na referendumu 2007. 97 odsto ograđana se izjasnilo za ujedinjenje s Rusijom, koja finansijski podržava tu teritoriju.

 




Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније