Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2014. 15:25 >> 15:26

UKRAJINSKA KRIZA

Lavrov: Grobnice su ratni zločin

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je više od 400 tijela pronđenih u masovnim grobnicama u blizini istočnog ukrajinskog grada Donjecka, užasan dokaz koji ukazuje da je počinjen ratni zločin.

On je naglasio da se nada da zapadne zemlje neće zataškati te činjenice.

"Očekujem da čujem jasan, nepristrasan i odgovoran odgovor od međunarodnih organizacija. OEBS već radi na licu mjesta. Mi ćemo učiniti da se istina sazna i, naravno, provjeriti da li je pravda zadovoljena", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Lavrov je nedavnu tvrdnju Kijeva da će sprovesti otvorenu i nezavisnu istragu o navodnom masakru, čim povrati kontrolu nad tim područjem, ocijenio kao čistu hipokriziju zato što su "ovi zločini očigledno počinjeni kada su ukrajinske snage bezbjednosti imale kontrolu nad tim regionom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније