Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2014. 22:23 >> 22:23
4

KASPAROV:

Putin je najopasniji čovjek na svijetu!

Šahovska legenda Gari Kasparov u najnovijem intervjuu žestoko kritikuje ruskog predsjednika Vladimira Putina i upozorava javnost da "Putin predstavlja najozbiljniju prijetnju po svjetski mir".

Pored Putina, Kasparov nije štedio ni svoje "miljenike", pa je tako optužio Baraka Obamu za zakasnjelu reakciju prilikom ruske aneksije Krima, a još je oštriji bio prema evropskim čelnicima koje je uporedio sa indiferentnim političarima zaslužnim za događaje koji su doveli do Drugog svjetskog rata.

Militante Islamske države smatra diverzijom koja odvlači pažnju javnosti od mnogo strašnijih stvari, a podršku zapada sirijskim snagama u borbi protiv džihadista naziva licemjerjem, jer su istu takvu pomoć odbili da pruže Ukrajini.

Što se sankcija uvedenih Rusiji tiče, kaže da vjeruje da će imati efekta, ali jedino ukoliko potraju makar do proleća 2015. godine.

Uvjeren je kako će Putin predstojeću zimu i ruske zalihe gasa iskoristiti za ucjene i pokušaj ukidanja sankcija.

Takođe smatra kako Putin uvjerava najbliži krug svojih saradnika, od kojih su skoro svi najmoćniji i najbogatiji ljudi Rusije, da će Zapad prvi popustiti.

"On igra poker, dok svi drugi igraju šah" - kaže Kasparov.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније