Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 10. 2014. 14:32 >> 14:30

ZVANIČNA POSJETA

Papa Franjo putuje u Tursku

Papa Franja otputovaće sljedećeg mjeseca u trodnevnu posjetu Turskoj, saopšteno je danas iz Vatikana.

 

Prva stanica papine posjete Turskoj, od 28. do 30. novembra, biće mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, osnivača i prvog predsjednika Republike Turske, u Ankari. Papa će se tokom posjete Turskoj sastati sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i premijerom Ahmetom Davutogluom, prenio je AP.

Drugog dana posjete, papa Franja otići će u Istanbul gdje će obići džamiju Sultana Ahmeta, poznatiju kao Plava džamija, i Aja Sofiju, nekadašnju grčku hrišćansku baziliku koja je pretvorena u džamiju, a danas je muzej. 

Tokom boravka u Istanbulu papa će održati misu u rimokatoličkoj Katedrali Svetog duha i učestvovati u molitvi u Crkvi svetog Đorđa. 
Papa će se, takođe, sastati sa pravoslavnim Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније