Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 10. 2014. 14:16 >> 14:27

KOD KIRKUKA

Irak: Masovni udari koalicije protiv ID

Snage međunarodne koalicije protiv grupe Islamska država (ID) uništile su u noći s četvrtka na petak oružje i centar za obuku militanata u regiji Kirkuka, na sjeveru Iraka u napadu koji je francuska komanda nazvala masovnim.

"Ove noći smo izveli veliku operaciju u Iraku", rekao je u petak ujutro u Parizu šef štaba francuske vojske Pjer de Viliers na radiju Evropa 1.

Vazdušni napad u kojem su učestvovali avioni Rafal koje je Francuska angažovala za koaliciju, omogućio je da se unište zgrade u kojima militanti ID "proizvode zamke, svoje bombe i oružje za napad na iračke snage".

"Od 70 bombi, ispalili smo 12 telekomandovanih laserski i postigli smo cilj", precizirao je De Viliers. "Vjerujem da možemo reći da smo im noćas zadali udarac. Operacija je uspjela", rekao je on.

Radi se o sedmom udaru francuskih snaga i njihovom prvom učešću u masovnom vazdušnom udaru nakon angažovanja Pariza krajem septembra u koaliciji koju su okupile Sjedinjene Američke Države.

Na pitanje o prilici da pošalju trupe na kopno, šef komande francuske vojske je podsjetio da je logika koalicije da "kopnene trupe treba da sačinjavaju lokalne snage".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније