Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2014. 23:31 >> 23:28

ODBACIO KRITIKE

Obama:Nastavljam svoju imigracijsku politiku

Američki predsjednik Barak Obama obrušio se na republikance koji su veoma oštro kritikovali njegove najave o ukidanju miliona deportacija, prenosi Njujork Dejli Njuz.

 

 

"Zašto bismo htjeli sistem u kojemu oni žive u sjenama, u kojemu oni imaju koristi od života ovdje, ali ne doprinose društvu? Kongres ima obavezu da se bavi takvim pitanjima, postoje neke stvari koje ne mogu obaviti sam", rekao je Obama za ABC Njuz.

Podsjetimo, Obama je u četvrtak najavio da će poduzeti mjere koje bi onemogućile da dođe do razdvajanja porodica migranata koje ilegalno žive u SAD-u. Mjere bi obuhvatile neprijavljene imigrante koji su roditelji djece koja imaju američko državljanstvo da se prijave za radne vize i privremeno izuzeće od deportovanja. 

Uslov je da su u zemlji preko pet godina i da zadovolje bezbjednosnu provjeru.

Američki predsjednik odbacio je i navode o tome kako njegovo jednostrano djelovanje krši zakone, ističući kako nije prvi američki predsjednik koji se koristi svojim izvršnim ovlašćenjima kako bi preduzeo nešto po pitanju imigracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније