Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 01. 2015. 19:18 >> 19:28
2

TRAGEDIJA NA VJEŽBI

F-16 pao na avione, 10 lica poginulo!

Deset osoba je poginulo, a 13 je povrijeđeno u padu grčkog borbenog avion "F-16" tokom trenažnog leta NATO-a u Španiji, saopšteno je iz španskog Ministarstva odbrane. Avion se srušio neposredno po polijetanju iz trenažnog centra u Albaceteu, 262 kilometara jugoistočno od Madrida.

"Letjelica se srušila u blizini ostalih aviona", saopšteno je iz španskog ministarstva odbrane.

Španska novinska agencija EFE prenijela je saopštenje španskog Ministarstva odbrane u kojem se navodi da je se nesreća desila neposredno nakon polijetanja grčkog aviona, koji se potom srušio u dijelu vojnog aerodroma gdje su bili parkirani drugi avioni.

Iz Ministarstva je potvrđeno da su dva pilota poginula, a da je šest od ukupno deset povrijeđenih osoba u životnoj opasnosti. Prema prvim saznanjima, avion F-16 je letio ispod neophodne visine i udario je u jedan od hangara na vojnom aerodromu sa kojeg je i poletio, prenosi agencija Anadolija. 

Lokalni izvori javljaju da se sa mjesta nesreće čuju jake eksplozije i da se iznad tog lokaliteta diže gusti dim.

Podsjetimo, u španskom gradu Albacete nalazi se NATO baza u kojoj se nalaze avioni Sjevernoatlanskog saveza, a tu se vrši i profesionalna obuka pilota.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније