Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 02. 2015. 12:11 >> 12:06

RUSKO TUŽILAŠTVO

Traže zatvor za braću Navalni

Tužilaštvo je zatražilo od suda da braću Alekseja i Olega Navalnija osudi na 10 i osam godina zatvora, saopštila je sudija moskovskog suda Jekaterina Fisenko.

 

 

 

Tužilaštvo traži, takođe, da se braća Navalni proglase krivim za slučaj prevare francuske kozmetičke kompanije Iv Roše, prenijela je agencija Tass.

Oleg Navalni je u prvostepenom postupku osuđen na tri i po godine zatvora, a Aleksej Navalni je dobio uslovnu kaznu, prenijela je agencija Rojters.

Aleksej Navalni, jedan od najvećih kritičara Kremlja i predvodnik uličnih protesta protiv ruskog predsjednika Vladmira Putina u 2011. i 2012. godini, i njegov brat Oleg su prošle godine optuženi za krađu skoro pola miliona dolara iz dvije kompanije, uključujući ogranak francuske kuće Iv Roše, u periodu od 2008. do 2012. godine. 

Tužilaštvo je u žalbi navelo da su akcije braće Navaljni imale za cilj pronevjeru i da se ne mogu klasifikovati kao poslovna krađa. 

Tužilaštvo traži da se presuda preinači, jer je nezakonita i nerazumna, kao i da ono što je sud utvrdio nije u saglasnosti sa stvarnim okolnostima slučaja, navela je agencija Tass. 

S druge strane, odbrana traži oslobađajuće presude za braću Navalni. 

Kritičari Kremlja i Vašington sudski slučaj braće Navalni su označili kao pokušaj gušenja političkih protivnika.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније