Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2015. 18:24 >> 18:18

VEZAN ZA ŽENEVU

Snouden Švajcarskoj zatražio azil

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden uputio je juče javni apel švajcarskim vlastima da mu odobre azil, jer bi, kako je naveo, želio da se vrati u tu zemlju u kojoj je nekada živio kao tajni agent CIA, javlja Tanjug.

"Volio bih da se vratim u Švajcarsku, neke od mojih najljepših uspomena su vezane za Ženevu. To je divno mjesto", rekao je Snouden putem video linka iz Moskve u obraćanju publici koja je na filmskom festivalu u Ženevi pratila projekciju dokumentarnog filma "Sitizenfor" koji je snimljen o njemu.

On je izrazio nadu da bi Švajcarska kao politički neutralna zemlja mogla da mu izađe u susret i odobri mu azil, istovremeno hvaleći tamošnje multikulturne razlike i nivo ljudskih prava.

Snouden je kazao da je u 21 evropskoj zemlji zatražio azil, nakon što su Sjedinjene Američke Države poništile njegov pasoš i pošto je odustao od preseljenja u Ekvador.

Edvard Snouden se nalazi u Rusiji gdje je dobio azil poslije objavljivanja povjerljivih dokaza da je američka Nacionalna služba bezbednosti (NSA), gdje je bio zaposlen, špijunirala građane i države širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније