Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 05. 2015. 22:12 >> 22:05

HJUMAN RAJTS VOČ

Na meti grčke policije - ljudi sa margine društva

Humanitarna organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watch) optužila je danas grčku policiju da na ulicama Atine često maltretira beskućnike, narkomane, kao i seksualne radnice i radnike, time što ih arbitrarno legitimiše i privodi.

U danas objavljenom izveštaju Hjuman rajts voča se navodi da je, sa jedne strane, nova vlada Grčke, pružila "važna uvjeravanja da će promijeniti svoj pristup u održavanju reda na ulicama Atine", ali da je, sa druge strane, potrebna konkretna akcija kako bi došlo do napretka.

Hjuman rajts voč je za potrebe istraživanja, pravljenog od maja do septembra prošle godine, intervjuisao 444 ljudi.

Pripadnici marginalizovanih grupa su rekli da ih policija često zaustavlja i pretresa bez jasnog razloga i da ih satima drži u policijskim stanicama, da bi ih pustila iz pritvora bez podizanja optužnice.

Ispitanici su izrazili uvjerenje da su meta takvog ponašanja ne zbog nečeg što su uradili već zbog toga kako izgledaju.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније