Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 05. 2015. 16:28 >> 16:20
5

SOROŠ UPOZORAVA

Na pragu smo trećeg svjetskog rata

Američki milijarder Džordž Soroš veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svjetskog rata, koji bi, kako predviđa, počeo sukobom između Kine i Amerike.

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gdje takođe postoji tendencija usmjeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz, prenosi "B92".

"Ako postoji sukob između Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije pretjerivanje reći da smo na pragu trećeg svjetskog rata", navodi Soros. 

Da bi to izbjegli, SAD treba da da dozvole da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a. Kineska valuta, u tom slučaju, može da se takmiči sa dolarom. 

Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soros. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti "veoma neprijatna". 

"Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je prijetnja od novog svjetskog rata realna", zaključio je Soros.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније