Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 06. 2015. 10:17 >> 10:16
5

PLAŠE RUSE

SAD šalju F-22 u Evropu

Visoka zvaničnica Vazduhoplovstva SAD Debra Li Džejms ocijenila je da je situacija sa Rusijom najveća prijetnja i najavila mogućnost slanja F-22 aviona u Evropu. To su najmoderniji borbeni avioni, koje posjeduju SAD.

Vazduhoplovstvo SAD, kako je poručila, razmatra plan daljeg povećanja snaga u Evropi, prenosi "Raša tudej".

"To je samo početak, biće još toga. Vidjećete sve više i više rotacionih snaga. Najveća prijetnja za nas su ono što se dešava sa Rusijom i njene aktivnosti. To ima veliki udio u tome zbog čega sam ja u Evropi", rekla je Debra Li Džejms novinarima u Parizu. 

Ona je navela da ne vidi razlog zbog čega F-22 avioni ne bi bili stacionirani u Evropi. Nakon Francuske, visoka zvaničnica Vazduhoplovstva SAD posjetiće Britaniju, Italiju, Kipar, Poljsku i Njemačku. 

"Uvjerićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame", dodala je Džejms. 

S druge strane, rusko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se nada da se planovi SAD o razmještanju tenkova i teške vojne tehnike u zemljama NATO, na granici sa Rusijom, neće obistiniti i da će "razum preovladati". 

Međutim, Ministarstvo odbrane Rusije je obećalo "adekvatan odgovor" ako se u istočnoj Evropi pojave američki tenkovi i avijacija, javile su ruske agencije.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније