Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 07. 2015. 10:54 >> 10:46

ŽESTOKI SUKOBI

Alep: Velika ofanziva na vladine snage

Ogranak Al Kaide u Siriji Nusra Front i koalicija lokalnih pobunjeničkih frakcija su krenule u široku ofanzivu na vladine snage u strateški važnom gradu Alepu u Siriji.

Napad je krenuo iz više pravaca, a stotine raketa i granata je ispaljeno na položaje vojske. Strani mediji javljaju da su u pitanju najžešći sukobi od 2012.

Vojska Sirije, koja je lojalna predsjedniku Bašaru Al Asadu, se brani vazdušnim i artijerijskim udarima. Kako piše Njujork Tajms civili su se našli pod unakrsnom vatrom.

Za sada su pobunjenici zauzeli bivši istraživački centar, u kome su smješteni vojnici, ali su izgubili položaje u drugim dijelovima Alepa.

Alep je strateški važan grad na prelazu iz Male Azije u region Bliskog istoka i nalazi se nedaleko od Sredozemnog mora na zapadu i rijeke Eufrat na istoku, dodaje AFP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније